Ollaankin jo kevään puolella!

Mulla meni syksy ja talvi sairastellessa. Heti tuossa syyskuussa, vaatehuoneremontin keskellä, selkä pamahti. Välilevy pullistui ja siinä sit maattiin puoltoista kuukautta. Alkuun käveltiin keppien varassa kun ei sietänyt painoa laittaa vasemmalle koivelle juurikaan.

No onneksi pääsin hyviin käsiin fyosioterapiaan ja saatiin jumiutuneet lihakset ja lukkiutuneet nikamat pikkuhiljaa palautuun. Ja sain harjoitteilla vähän lisättyä lihaskuntookin.
Pullistumahan sinne jäi, mutta se ei onneks paina hermoo.

Noh, siitä aloin tosiaan kuntoutuun loppuvuotta kohden. Mulle oli sitten tammikuulle sovittu aika sappileikkaukseen. Nykyäänhän ne tehdään tähystyksillä ja niistä on aikas nopea palautuminen. Saikkuakin vaan 1,5 viikkoa.
SIIS YLEENSÄ! Mutta ei mulla...tietenkään!

Mun sisäelimet oli haudannu sappirakon jonnekin niiden keskelle. Normaalisti se on tuossa heti pinnalla. Tähystyksellä alotettiin, mutta ongelmallisen sijaintinsa takia, tuli ongelmia sen verran paljon, että joutuivat siirtymään avoleikkaukseen. Eli mun max vuorokauden mittainen sairaalakäynti venyi 6 päiväksi, 1,5 viikkoinen sairasloma kuukaudeksi ja pienet tähystyshaavat 13cm:ksi arveksi ylävatsalle. Kaikki oikean puolen vatsalihakset katkaistu..


Lanka- ja mallikokeil
Siitä on nyt aikaa jo 3kk, mutta edelleen vatsa kipuilee ja lihasten paraneminen kestää. Jossain vaiheessa yhden lihaksen tikit on pettänyt ja siellä on reikä. Joka lääkärin mukaan on paranemaan päin. Mutta varmaan mennään syksyn puolelle tän kanssa. Ja tietysti selkä oireilee myös kun ei voikaan nyt tukea sitä vatsalihaksilla.

Mutta tästä kaikesta sain uuden asenteen elämään. Kun huomasin kuinka paljon jouduin taipumaan muiden apuun ja kuinka avuttomaksi tunsin itseni. Päätin, etten halua päästää itseäni rapistumaan liian aikaisin. Vielä olis paljon elämää edessä ja toivottavasti löydän sen kumppaninkin jostain.
Omat tumput!
Kunhan tästä pikkuhiljaa toipuu ja alkaa kroppa kestämään aina pikkuisen enemmän rasitusta, yritän pitää kuntoilukärpäsen elossa.

On tässä vähän käsitöitäkin välillä saanut tehtyä. Sukkia alko tuleen jo korvista! Niitä tuli väsättyä toista kymmentä paria. Kutimet on ollu hetken tauolla, mutta taas on silmukat kieputuksessa.Nutellapurkista!

Lämmin kauluri itselleni, mutta turhan kutittava!
Lämmintä kevättä kaikille!
Tilauksesta säärystimet


Äidillekin sukat!
Ystävälle yllätyssukat


Maton kuteista ja kalastajalangasta. Tavoitteena tehdä isokin.....
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät keikkuen tulevi!