Töissä taas..eikun lomalla!

    Töihin paluu sujui ihmeen kivuttomasti. Aamuheräämiset toki on aina mulle vaikeita, mutta olen yrittänyt opetella parempaa unirytmiä (=aiemmin nukkumaan).  Ja olihan tuo  pehmoinen lasku kun työtahti oli aika rauhallista ja työviikkoja tuli kaikki 4 kunnes jäin kesälomalle!

Auton vaihdosta puhuakseni, se autokuume iski taas kunnolla. Tiidassa alkoi remontit ja huollot kasaantumaan ja mietin, etten haluaisi enää tuupata siihen rahaa kun vaihto olisi edessä kuitenkin syksymmällä. Aloin katsella vaihtoautoja netistä ja sovin jo samalle päivälle koeajon. Tiesin itsestäni, että se on menoa siinä vaiheessa, ellei auto osoittaudu jollain lailla kelvottomaksi. Koeajossa huomasin jarrujen nytkyttävän ja sen autokauppias lupasi korjauttaa. Silloin päätin, etten tiidaa halua enää takaisin. 

Kaupathan siitä tuli! Sovittiin aika korjaamolle ja kaikki jarrut uusittiin. Nyt kelpaa ajella ja myyntikamatkin mahtuu helpommin kyytiin. Bensa vaihtui dieseliin (ja -veroon), mutta kilometrejä kertyy, joten sekin on kotiin päin. Vaihteita on nyt 6 ja on pitänyt opetella ihan uusi ajamistyyli. Mutta tykkään!

Olin lähdössä Naantaliin myyntihommiin tiistaina 25.7. ja pyörin edellisenä päivänä kaupoilla hankkimassa vielä tykötarpeita. Siinä sitten ajellessa alkoikin kuulumaan etupäästä kolinaa. Joka töyssy, kaivonkansi, asfaltin sauma tuotti kolahduksen jos toisenkin. Siinä pääsi useampikin ärräpää!! Kirosin huonoa tuuriani ja vielä just ennen reissuun lähtöä! Yhteys autokauppaan ja vein auton näytille vielä reissuun lähdön aamuna. Onneksi vein! Iskarin pultti oli päässyt löystymään ja se olisi voinut irrotessaan aiheuttaa pahaa jälkeä.. Korjaaja kiristi ystävällisesti iskarit molemmin puolin ja tarkisti vielä asennetut jarru-osat, että kaikki on kunnossa. Ja tämä kaikki meni autokauppiaan piikkiin.

Hetken jo ehdin kirota huonoa onneani autojen kanssa. Toivottavasti nyt voi huoletta ajella jonkin aikaa.

  Reissuun päästiin sitten ihan aikataulussa. Naantalin Unikeonpäivät kesti 2 päivää ja oltiin varattu yöpymiset Taattisten tilalta. Ihana vanha maatila, joka oli kokonaisuudessaan muutettu majoituspalveluksi. Pihassa käyskenteli pässi Kille ja löytyipä sieltä myös kanoja ja kanejakin.


Mentiin kohteeseen jo tapahtumaa edeltävänä päivänä, että saimme rauhassa ajella ja käydä katsastamassa tulevan myyntipaikan. Seuraavan aamun sateen jälkeen saatiinkin ihan komea ilma ja ennustettu ukkonenkin loisti poissaolollaan. 

  Tapahtuma itsessään oli mielestäni turhan pitkäksi venytetty. Ensimmäisen päivän myyntiaika alkoi vasta klo 14 ja loppui klo 22. Väkeä ei riittänyt iltaan asti ja suurin osa kojuista sulkivat jo ysin maissa. (Olisin itse ajoittanut myynnin klo10-18 välille). Seuraavana aamuna piti paikalla olla jo klo 8 ja myyntiaika oli klo 19 asti. Silloin väkeä liikkuikin enemmän ja hulinaa riitti iltaan asti. Mutta oli kyllä pitkät 2 päivää. Kyllä siinä alkoi jo välillä puutua ja hymy hyytyä. Ensi vuonna tapahtuma kestääkin 3 päivää. Se taitaa jäädä multa väliin. Tulee kalliiksi yöpymisien ja muiden kulujen takia. Ei enää oikein kannata.


Kalenteri on nyt tyhjillään seuraavat 3 viikkoa. Ellen löydä jotain.. saa vinkata!

Tulevia tapahtumia:

-Kiipulan elomarkkinat perjantaina 25.8. 

-Kolmen Kaarinan festarit , kangasala, lauantai 26.8.

-Knuutilan kartanon syysmarkkinat, nokia, sunnuntai 10.9.

Kasaamon kesä on ollut tähän asti menestys! Uusia ja vanhoja ihania asiakkaita ja yhden päivän myyntiennätyskin tuli rikottua. Kiitos teille!

Kesää on vielä jäljellä vaikka onkin harmaata ja sateista. Ei anneta sen haitata! Hymy huulille ja kohti uusia kokemuksia!

Nähdään!

Jennikaisa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joululoma lähenee!